moros_cristianos_valldemossa_2016

MOROS Y CRISTIANOS DE VALLDEMOSSA 2016

DIMARTS 27 DE SETEMBRE
A les 9’00 hores, a l’escola Nicolau Calafat, presentació del còmic “En Ramonet i els seus 36 homenets” per a tots els nins de l’Escola.

moros-i-cristians_comic-2016 moros-i-cristians_comic-2016-2

DIVENDRES 30 DE SETEMBRE
A les 20’30 hores al Palau Rei Sanç (sala de concerts), Conferencia a càrrec de Sílvia Ventayol Bosch amb el títol “Història i llegenda dels moros de Valldemossa” i presentació dels personatges de la Festa de Moros i Cristians 2016. En acabar aquest acte tots ho celebrarem amb un petit refrigeri.

moros-i-cristians_valldemossa-2016

DISSABTE 1 D’OCTUBRE

A les 9’00 hores a “Sa Marina” sortida de la 1ª Cursa Trofeu Gori Joan, amb arribada a Son Olesa.
Inscripcions al mateix port mitja hora abans de la sortida. L’organització d’aquesta cursa ha estat possible gracies a la inestimable col·laboració del Club de Muntanya Es Cairats. Hi haurà premis pels primers classificats de les diferents categories.

A partir de les 18’30 hores replec dels diferents col·lectius.
“Germans i amics meus, jo ja sé que els de ca meva han pogut fugir a temps i estan fora de perill. Només sent pena i llàstima per voltros com veig que s’enduen els vostros fills, ses vostres dones i hisendes. Jo estic decidit a envestir. Valldemossins! Es qui vulgui morir en es meu costat… seguiu-me que jo vaig davant!”
CAPITÀ (RAMÓN GUAL-DESMUR)
18:30 h. – Concentració de Moros davant el Magatzem municipal. En aquest moment tot el col·lectiu de Moros es posarà a les ordres del comandant Moro i encapçalats també per en Pere “El Valencià” (Traïdor).
18:40 h. – Concentració de pageses a la plaça de l’església de Sant Bartomeu. Aquest col·lectiu estarà a les ordres dels personatges que representen a la padrina de la Beata i el Rector.
18:50 h. – Concentració del capità i 36 cristians al carrer Ramon Gual Desmur.
19:00 h. – Repicaran les campanes per anunciar que s’acosten els Moros al poble de Valldemossa.
19:00 h. – Sortida dels Moros cap al poble acompanyats pels tambors i bengales (batucada).
19:20 h. – Després d’un recorregut pel poble (evitant els carrers Ramon Gual Desmur i Rei Sanxo, ambdos prohibits pels moros) el comandant Moro matarà a la Padrina de la Beata a la plaça pública.
19:30 h. – Tots els Moros juntament amb les pageses segrestades es reuniran a la plaça de Cartoixa.
19:30 h. – En Ramon Gual i els 36 Cristians sortiran cap a la plaça de Cartoixa. A la Creu de s’Abeurador es capità Ramon Gual farà entrega de les espases als 36 cristians.
A LA PLAÇA DE CARTOIXA ES PRODUIRÀ L’ENCONTRE ENTRE EL COL·LECTIU MORO I EL DELS CRISTIANS I ES DURÀ A TERME LA LLUITA ENTRE ELLS, SIMULANT L’EMBOSCADA QUE ES VA PRODUIR L’ANY 1552.
19:45 h. – A la plaça Bartomeu Estaràs es reuniran tots els col·lectius i es penjarà al personatge del Traïdor.
20:00 h. – Tots els col·lectius o participants aniran a Cartoixa a deixar ses banderes i sa Coral interpretarà unes cançons.
20:15 h. – Es dona per finalitzada la festa.
20:30 h. – Per a tots els socis, torrada “històrica” a la plaça Bartomeu Estaràs. Penseu quan vengueu a sopar de dur posada sa braçaleta.

Pasadas ediciones:
http://aceite-mallorca.olimoix.com/moros-y-cristianos-en-valldemossa/
http://aceite-mallorca.olimoix.com/moros-y-cristianos-de-valldemossa-2015/