Fiestas de Valldemossa 2017

Festes de la Beata
DISSABTE, 15 DE JULIOL

21.45 h: Tomeu Estaràs i Genia Tobin presenten La màgia de la flauta dolça.
Amb la col·laboració de Miquel Brunet, Bernat Cabot, Biel Fiol, Martín Díaz, Míriam Sosa, Pep Toni Rubio, Miquel Àngel, Toni Pastor i Toni Cuenca.
Preu de l’entrada: 15 €
Lloc: Costa Nord
DIUMENGE, 16 DE JULIOL
17.00 h: Mulla’t per l’esclerosi múltiple.
Lloc: Sa Marina.
DILLUNS, 17 DE JULIOL
21.00 h: Concert de Júlia Colom, acompanyada de Llorenç Barceló, Pep Garau, Joan Arto i Teo Salvà.
Preu de l’entrada: 10 €.
Lloc: Costa Nord
DIMARTS, 18 DE JULIOL
20.00 h: Inici de la novena de Santa Catalina Thomàs, que es durà a terme cada dia a les 20 h.
Lloc: Parròquia de Sant Bartomeu.
21.00 h: Nit del turisme a Valldemossa i entrega de claus del Centre Cultural Costa Nord al poble de Valldemossa. En acabar hi haurà refresc i actuació d´el grup “Il duo”·
Lloc: Costa Nord
fiestas-de-valldemossa-2017
DIJOUS, 20 DE JULIOL
21.30 h: Projecció del documental El cor de Chopin, de l’autor polonès Piotr Szalsza, emmarcat dins els actes d’Artdemossa. (El documental és en polonès subtitulat en castellà).
Lloc: Costa Nord.
DIVENDRES, 21 DE JULIOL
17.00 h: Artdemossa 2017.artdemossa_valldemossa_2017 Programa-Artdemossa-2017 transporte-autobuses-artdemossa-2017-valldemossa
artdemossa_valldemossa
DISSABTE, 22 DE JULIOL
22.30 h: Proclamació de l’hereva i les dames d’honor de les festes de la Beata 2017 i pregó de festes. Enguany l’hereva és Elena Estaràs Gelabert i les dames d’honor són Laura Morey Torres, Coloma Calafat Boscana, Llucia Cantallops Torres, Mar Maimó Mayol, Júlia Antònia Serrano Bauzà, Paula Bibiloni Bordoy, Irene Lores Redondo i Maria Pascual Malet. L’ encarregat de pronunciar el pregó de festes serà el Sr. Joan Antoni Antelmo Oliver, professor i col·laborador de les festes de la Beata. En acabar el pregó hi haurà coca d’albercoc i vi moscatell per a tothom. Un any més, la coca d’albercoc és un obsequi de Ca’n Molinas, Torres Vicens CB i Miquel A. Cañellas.
I a continuació, ball per a tothom amb els grups Trio Nàutic,
Pelillos a la mar i Madona. Lloc: Plaça de Cartoixa
DIUMENGE, 23 DE JULIOL
12.00 h: Missa i homenatge als nostres majors. Com cada any, es farà el reconeixement a la dona i l’home més vells de Valldemossa. Enguany són Catalina Ferrà Torres i Jaume Mas Estaràs. Es convidarà als majors a un refrigeri i es donarà la benvinguda als qui enguany compleixen 80 anys.
Gràcies al Bar Meriendas que un any més aporta l’orxata i a Maria Adrover, de la Pastisseria sa Cartoixa,qui aporta els cremadillos pel refresc.
Lloc: Església i plaça de Cartoixa.
17.00 h: Festa infantil passada per aigua!
Lloc: Pati de l’escola vella.
21.00 h: Representació de l’obra de teatre “Ningú no va als aniversaris a l’estiu”, emmarcat dins els actes de l’Artdemossa. Preu de l’entrada: 5 €.
Lloc: Costa Nord
DILLUNS, 24 DE JULIOL
20.30 h: Sopar de carrers. Bon profit a tothom i que passeu una vetllada agradable! (Vos recordam que heu d’acudir a l’Ajuntament en horari d’oficina per tal de comunicar el nom del
responsable, el carrer i el nombre de comensals per poder distribuir les taules)
DIMARTS, 25 DE JULIOL.
19.00 h: Partit de futbet per decidir el 3r i 4t classificat del Torneig de la Beata.
21.00 h: Final del Torneig de Futbet de la Beata 2017.
Lloc: Camp de futbol
DIMECRES, 26 DE JULIOL
19.00 h: Final del Torneig de Tennis de la Beata 2017.
21.30 h: Gimcana nocturna. Convé dur roba que es pugui embrutar.
Lloc: Magatzem Municipal
DIJOUS, 27 DE JULIOL
19.30 h: Missa i processó solemne amb la relíquia de Santa Catalina Thomàs. En acabar la processó es farà la tradicional ofrena floral a la nostra santa.
Organitza: Parròquia de Sant Bartomeu
Col·laboren: Xeremiers de sa Garriga, voluntariat de les Festes de la Beata i Ajuntament de Valldemossa. (Demanam, per favor, que per millorar el funcionament i la imatge de la processó es respecti la vestimenta tradicional i es segueixin les indicacions donades pels membres de l’organització. Entre tots, feim una processó digna).
22.30 h: Cinema a la fresca amb la projecció del film Café Society.
Lloc: Plaça de Bartomeu Estaràs
DIVENDRES, 28 DE JULIOL
9.00 h: La Banda de Música de Montuïri convocarà tot el poble al dia gran de les festes amb el tradicional
Cercavila pels carrers de Valldemossa.
10.30 h: La Beateta i la seva cort d’angelets, juntament amb l’hereva i les dames d’honor, acompanyats de les autoritats, faran el recorregut des de l’Ajuntament fins a l’església de Sant Bartomeu per assistir a la missa en honor a Santa Catalina Thomàs.
11.00 h: Missa solemne en honor de Santa Catalina Thomàs presidida pel Bisbe Administrador
Apostòlic, D. Sebastià Taltavull.
Lloc: Església de Sant Bartomeu
Col·laboren: Cor parroquial i Parado de Valldemossa.
Després de la missa, l’Ajuntament de Valldemossa convidarà als assistents a un refresc als Jardins de Cartoixa.
18.30 h: Concert de la Banda de Música de Montuïri.
Lloc: Plaça de Cartoixa.
21.30 h: Sortida del Carro Triomfal juntament amb els carretons de pagesos i pageses. La comparsa anirà acompanyada de la Banda de Música de Montuïri, els Xeremiers de sa Garriga i l’Escola de Música de Valldemossa.
Enguany, la Beateta serà representada per la nina Clara Morey Mulet.
La cort d’angelets esta formada per Verena Dominguez Vidal, Clara Amengual Torres, Victoria Mulet Villa, Nuria Pons Planas, Nicole Alorda Atanassova, Inés Canet Pastor, Albert Echevarria Veiret, Chiara Sfeir Estaràs, Laia Cocera Calafat, Gemma Bauzà Mayol, Marina Timoner Mas, Irene Morey Torres, Sergi Amengual Torres, Catalina Canet Pastor i Gala Eve González Estaràs.
Col·laboren: Joan Mateu Ripoll, Vicenç Colom, Miquel Boscana, Xeremiers de sa Garriga, Escola de Música de Valldemossa, voluntariat de Protecció Civil de Valldemossa i voluntariat del carro de la Beata.
carro-beateta-valldemossa  carro-trionfal-angelets-valldemossa fiestas-de-valldemossa-carro-beateta
carro-fiestas-de-valldemossa
DISSABTE, 29 DE JULIOL
11.00 h: XXXIII Concurs de Paelles.
Lloc : Pati de l’Escola Vella.
Entre les 13.30 h i les 15.00 h els concursants podran presentar els seus plats al jurat. Posteriorment es farà l’entrega de premis del concurs de paelles, així com del guanyador del Torneig de la Beata de futbet.
(Per facilitar l’organització, vos podeu apuntar a l’Ajuntament per triar l’espai que ocupareu al
pati de l’escola vella a partir de dia 20). Obertura de l’Escola Vella a les 10.00 h. Per favor, demanam la vostra col·laboració a l´hora de recollir les taules, les cadires i els fems.
concurso-de-paellas-valldemossa
17.00 h: Inici del cercavila de la Valltukada pels carrers de Valldemossa.
19.00 h: La festa continua amb la II Valldemossa Holi Fest i, a continuació, actuació del Dj Txema Sanchez fins a les 2 de la matinada. (Durant tot l’horabaixa es podran comprar les bosses amb la pols de colors a un preu de 4€).

Pregó de Festes 2016
Dignas Autoridades e invitados a esta gran fiesta de Valldemossa, en honor de Santa Catalina Tomás, patrona de la Villa. Quiero expresar mi deseo de que lasanta valldemossina siga extendiendo su protección a los habitantes de este pueblo tan hermoso de la “Serra de Tramuntana”.
Si quisiéramos encontrar cuál ha sido la clave de la belleza de Valldemossa, ha sido, y sigue siendo el contraste entre la tradicional pequeñez de sus casitas y la grandiosidad de sus montañas. Esto también lo presentan otros pueblos de la “Serra”, pero no la coincidencia histórica de los más grandes intelectuales de Mallorca que vivieron en este singular paraje.
Empezando por Ramon Llull, que en 1276 se estableció en el pontificio y real Monasterio de Miramar, reducido, por la modestia de su arquitectura y por la humildad de los religiosos que
lo habitaron: 13 frailes menores; con el número bíblico: 1 por Jesucristo y 12 por los apóstoles.
Le siguieron, a lo largo de los siglos diversas órdenes monásticas en este lugar: cistercienses, dominicos, jerónimos, cartujos, ermitaños. Siempre hubo religiosos en Miramar desde 1276
hasta el año 1811, en el que las Cortes de Cádiz lo desamortizaron, como multitud de propiedades de la Casa Real española. Este enclave había sido de los reyes, empezando por Jaime II de Mallorca, terminando con Fernando VII de España, aunque siempre cedido a personas que habían profesado religión. Después de la desamortización, se degradaron sus edificios, hasta que en 1872 compró el predio de Miramar el Archiduque Luís Salvador y restableció las huellasde Ramon Llull y de Catalina Tomàs.
Catalina Tomàs había nacido en Valldemossa en 1531 y quedó huérfana de su padre, Jaime, a los tres años de edad y de su Madre, Marquesina, a los 10. Fue recogida por sus tíos, Bartolomé Gallard y María Tomàs, yendo a vivir con ellos al predio denominado Son Gallard, junto al Monasterio de Miramar. Catalina ayudaba a su tía en la cocina, llevaba la comida a los segadores, recogía oliva, guardaba el rebaño de ovejas y hacía lo que fuera menester en aquellas tierras de la Mallorca rural del siglo XVI.
Un día, el ermitaño y sacerdote Antonio Castañeda que residía en el Monasterio de Miramar
se acercó a pedir limosna a Son Gallard y encontró a la jovencita Catalina, quedando ella impresionada por el aire de espiritualidad que desprendía aquel fraile. Después, con su amiga
Ana Mas, fue a confesar con este Padre Castañeda al Monasterio de Miramar y, a partir de ese
momento, comenzó el deseo de hacerse religiosa.
El Padre Castañeda, ante la oposición de los tíos de Catalina a que siguiera ese camino, consiguió sacarla de Son Gallard y colocarla como sirvienta en casa de D. Mateo Zaforteza y Dª
Magdalena Gual-Desmur, cuya hija Isabel le tomó mucho cariño, enseñándole a leer y a escribir
y la trató con mucha dulzura, sobre todo cuando enfermó Catalina muy gravemente. La trasladaron entonces a la posesión de Raixa, donde recuperó la salud con la ayuda de Isabel.
Pero Catalina seguía con el empeño de ingresar en un convento, y a esta ardua tarea se dedicó
el Padre Castañeda. Logró que entrara en el convento de clausura de las monjas agustinas
de Santa Magdalena, el 13 de noviembre de 1552.En la plaza del Mercado de Palma, en la fachada posterior de la Iglesia de San Nicolás, hay una piedra inserta en la pared que recuerda dónde se sentaba Catalina, mientras el Padre Castañeda recorría los conventos de monjas de Palma para conseguir que alguno la admitiera. Así sucedió, y ello fue sin aportar ningún dinero, cosa casi imposible en aquella época de enorme pobreza.
La importancia de Catalina Tomàs reside en la influencia que desempeñó en la historia de Mallorca. En vida fue consejera de los más destacados personajes de la sociedad civil de la isla, a pesar de no salir de la clausura y sentirse solidaria con los humildes y con los pobres. De ahí el enorme influjo que tuvo y que se conserva vivamente en todos los pueblos de la isla y en la capital. Murió el 5 de abril de 1574, como había vivido, pendiente y entregada a los demás. Su cuerpo permanece incorrupto en la iglesia de Santa Magdalena de Palma. Fue beatificada el 8 de diciembre 1791 y canonizada el 22 de junio de 1930. Valldemossa es el ámbito en el que, además de Ramon Llull, Catalina Tomàs y el Archiduque Luís Salvador, fue lugar de encuentro de reyes, grandes políticos, intelectuales y artistas que nacieron o pasaron por Mallorca, cuya lista sería interminable resaltar y que abarca más de setecientos años de vivencias del pasado.
Però, no és la meva proposta ara de fer història. Només vull ressaltar el que sobreviu a Valldemossa de tots els valors, els més grans, que es visqueren en el passat. Vull assenyalar dos d’aquells. En primer lloc, el valor sentimental i entusiasta per la Festa de la Beata, Festa del poble, no manada, encara que beneïda per la jerarquia eclesiàstica, sempre mantinguda per la gent del noble poble valldemossí. En segon i últim terme, la vivència que tingué fa uns pocs dies enrera, a l’ermita de la Trinitat de Valldemossa. Érem les vuit i mitja del matí. El rector de Valldemossa deia la missa. Assistien els quatre ermitans, una germaneta Missionera de la Puresa i jo amb ells. Quan arribà el moment de donar-mos la pau, l’alegria brotà, i en la salutació final es desbordà, amb tota la sintonia amb l’indret i l’hora del matí. Pensant després, sentí l’absència dels que no creuen en Déu. Si qualcú d’ells hagués estat allà, li hauríem dit a ell també: “la pau siga amb tu”, amb tots els nostres cors.
Moltes gràcies per haver-me escoltat
José María Sevilla Marcos

Relació de persones majors de 80 anys
ANY 1915
CATALINA FERRA TORRES 2/10/1915
ANY 1919
FRANCISCA CALAFAT MOREY 20/6/1919
CATALINA CALAFAT GELABERT 26/6/1919
ANY 1920
JAUME MAS ESTARAS 19/8/1920
MARGALIDA MERCANT DARDER 3/9/1920
MARIA MATEU VILA 18/12/1920
MARGALIDA COLOM COLOM 19/12/1920
ENRIC CABRE VILAGUT 31/12/1920
ANY 1922
CATALINA CIREROL THOMAS 26/8/1922
ANNE MARIE HULT 18/9/1922
ANY 1924
CATALINA TORRES ESTRADES 6/6/1924
FRANCISCA CALAFAT MOREY 3/7/1924
FRANCISCA PONS MAYOL 5/7/1924
ANY 1925
ROSARIO BLANCH COMAS 23/2/1925
CATALINA COLOM TORRES 10/4/1925
FRANCISCA CALAFAT COLOM 27/4/1925
MARGARITA MAS ROSSELLO 24/6/1925
ANY 1926
ANTONI BALAGUER VAQUER 15/3/1926
CATARINA ESTARAS MOREY 26/4/1926
FRANCISCA COLOM COLOM 14/5/1926
BERNAT JUAN CARBONELL 25/5/1926
MARIA JUAN VILA 25/9/1926
ANY 1927
CATALINA PONS RULLAN 28/2/1927
FELIPE REYNES AMER 14/3/1927
FRANCISCA MARTORELL MARTORELL 20/5/1927
FRANCISCA RIPOLL LLADO 26/5/1927
CATALINA COMPANY DOMENGE 2/6/1927
JAIME FRAU ROSSELLO 3/8/1927
ANY 1928
MARIA DOLORES ESTRADES CALAFAT 29/8/1928
BARBARA FEMENIA DAMA 16/12/1928
ANY 1929
MAGDALENA FRAU RIBAS 3/4/1929
MARIA TORRES MAS 4/10/1929
ANTONIA ESTRADAS LLADO 19/10/1929
PAULA COLOM PONS 11/11/1929
CATALINA COZAR CORRALES 25/11/1929
MAGDALENA ESTRADES MERCANT 1/12/1929
MARGARITA TORRES ESTRADES 14/12/1929
ANY 1930
GABRIEL GENOVART CALDENTEY 9/2/1930
LORENZO CERDA PONS 14/3/1930
LORENZO PONS SABATER 15/4/1930
MARIA MERCANT SALAS 4/16/1930
MARGARITA FIOL TRIAS 23/5/1930
ANTONIO BAUZA SERRA 6/7/1930
MARGARITA RULLAN VIDAL 29/7/1930
MARIA MERCANT LLADO 14/9/1930
PEDRO MOREY MOREY 5/10/1930
JUAN GELABERT MAS 7/10/1930
VICENTA JUAN VILA 3/11/1930
ANY 1931
JUAN ESTEVA LLADO 3/4/1931
ANTONI FERRER GINARD 17/4/1931
ANTONIO TORRES JUAN 18/5/1931
SALVADOR DIAZ ROMERO 24/5/1931
MARGARITA COLOM MAS 15/6/1931
DOLORES RIVAS VIDAL 5/8/1931
FRANCISCO VIDAL LLADO 11/8/1931
ANY 1932
MERCEDES BOIX SUBIRA 18/1/1932
MARGARITA TORRES MATEU 4/4/1932
FRANCISCA MORELL COLOM 15/5/1932
CATALINA MARTORELL BOSCANA 22/5/1932
MARIA CARMEN MARTINEZ COMAS 22/7/1932
JOSE LUIS GARCIA-FARIA VIVES 2/8/1932
PHILLIP ALLAN GAY NIBLETT 24/8/1932
MARIA FIOL TRIAS 16/10/1932
PAULA SIMONET FAR 22/10/1932
LEONOR FORTEZA FERRARI 29/10/1932
JUANA MAS JUAN 20/11/1932
ANY 1933
MIGUEL FRANCISCO BUADAS MAYOL 31/1/1933
PAULA CALAFAT MERCANT 26/3/1933
MARIA DELFINA GARCIA CALVEIRA 28/5/1933
LILLEMOR ELISA HUHGG 30/6/1933
JOHANNA MARG. KRAUCHI LUTHI 14/7/1933
NICOLAS RIPOLL OLIVER 1/8/1933
ROSA RIPOLL MORA 31/8/1933
CATALINA OLIVER LLOPIS 2/9/1933
MIGUEL REYNES AMER 25/9/1933
FIDELA URETA PEIROTEN 28/10/1933
MARYLIN BURR NAGY 20/11/1933
MAGDALENA VILA VILA 15/12/1933
ANY 1934
MARGARITA ROMERO MENENDEZ-VALDES 21/1/1934
RAFAEL DURAN PUIG-GROS 24/1/1934
JERONIMO CALAFELL ABARDIA 15/2/1934
FRANCISCA CALAFAT MAS 24/2/1934
FELIO CALAFAT ROTGER 2/5/1934
ANTONIO FERRAGUT FRONTERA 10/8/1934
GABRIEL CATALA AMENGUAL 25/8/1934
ASUNCION ESCOBAR FERNANDEZ 9/9/1934
MIGUEL ESTARAS CALAFAT 21/10/1934
MAGDALENA COLOM PASTOR 18/12/1934
MANUEL MIRO PIÑA 30/12/1934
ANY 1935
ANTONIA BOSCANA LLADO 17/1/1935
MATIAS ESTRADAS LLADO 28/2/1935
CATALINA MOREY MOREY 21/3/1935
GABRIEL BARCELO CANOVAS 24/3/1935
LUCIA LUQUE MIRO 2/4/1935
ANTONIO COLOM CIFRE 5/4/1935
FRANCISCA MOREY RODRIGUEZ 14/5/1935
JOAN OLIVER FUSTER 8/6/1935
MARIA ROSA FERRAGUT AGUILO 29/07/1935
RAFAEL ROMERO FOURNIER 31/12/1935
ANY 1936
JUAN OLIVER MATEU 19/2/1936
ANTONIO ESTRADAS PONS 26/2/1936
CATALINA MERCANT PONS 20/4/1936
JUAN MUNTANER MARROIG 28/5/1936
CATALINA PASTOR LLADÓ 24/7/1936
ANTONIA CALAFAT CALAFAT 27/8/1936
MARIA MARTORELL COMAS 27/8/1936
MARIA VISITACIÓN DE LUCAS ENCINA 1/9/1936
RAFAEL GELABERT DARDER 3/9/1936
MAGDALENA ESTARAS CALAFAT 11/9/1936
ANTONIA OLIVER SEGURA 24/9/1936
RICHARD JAMES LEE-BOLTON 16/11/1936
RAFAEL RIPOLL ESTRADAS 12/14/1936
ANY 1937
MARIA JUAN MAS 5/1/1937
ANTONIO BENNASSAR RIGO 2/2/1937
BEATE ATHENE GOECKER VAN LAAK 7/2/1937
JUAN FIOL COLOM 13/2/1937
M.ANTONIA BONAFE PONS 24/2/1937
SEBASTIAN MORELL TRIAS 8/3/1937
CHARLOTTE MARIANNE KRAUSS 12/4/1937
BERNARDO BUSQUETS AMENGUAL 6/5/1937
RAFAEL CALAFAT MULET 14/5/1937
MARGARITA MOREY TORRES 29/5/1937
ALFREDO FERRER TEIXIDO 6/6/1937
ANTONIO MOREY RULLAN 6/6/1937
ANTONIA MOREY MOREY 3/7/1937
GUILLERMO BORRAS ROSSELLO 10/7/1937
JOSEFA COLOM MOREY 22/7/1937
MARGARITA ESTEVA LLADO 29/7/1937
FRANCISCO LLADO MAS 14/8/1937
ANTONIO LUPIAÑEZ ROLDAN 18/8/1937
JUAN ANTONIO MATEU NOE 23/8/1937
MARIA MATEU NOE 23/8/1937
JUANA PERICAS BENNASSAR 2/9/1937
MAGDALENA ESTARAS ESTARAS 21/9/1937
MARIA VIDAL LLADO 24/9/1937
MARGARITA MOREY RULLAN 9/10/1937
FELIX HEVIA VALENS 10/10/1937
CATALINA PIZA LLABRES 11/10/1937
BENJAMIN SCOTT CUSTER JR 12/10/1937
ANTONIA COLOM MAS 30/10/1937
JUANA COLOM MAS 30/10/1937
JUAN MARQUES FERRER 12/11/1937
LUIS OLIVER FUSTER 26/11/1937
MARIA NAVARRO COBO 14/12/1937
ANTONIO MAYANS MOREY 16/12/1937
CATALINA MAS TORRES 28/12/1937

Festes de Sa Marina
Fiestas-de-la-Marina

DIVENDRES, 4 D’AGOST
19.30 h: Cursa atlètica des del poble a sa Marina (places limitades). Sortida de la Pl. de Ramon Llull.
També es farà la cursa per als menors des de s’Era. (Inscripcions i recollida de dorsals de les 18.45 a les 19.15 h).
20.30 h: Concert de Sparks Quartet.
Donatiu: 12 € cadira, 10 € graderia.
Lloc: Fundació Cultural Coll Bardolet
DISSABTE, 5 D’AGOST
17.00 h: Concurs de Truc. Inscripcions mitja hora abans de començar
Lloc: Bar Restaurant Es Port
19.00 h: Concert de Cirquiátrico Tarambana, amb Lauriane Orsini “Kiki”.
Preu de l’entrada: 10 € (5 € el primer nin i 3 € els següents).
Lloc: Costa Nord
DIMARTS, 8 D’AGOST
20.30 h: Concert de Round Quartet.
Donatiu: 12 € cadira, 10 € graderia.
Lloc: Fundació Cultural Coll Bardolet.
DISSABTE, 12 D’AGOST
07.00 h: Inici del concurs de pesca. Cada participant ha de dur els seus estris i l’esca. Gràcies al Supermercat de Valldemossa que col·labora un any més aportant els sucs i els batuts per berenar.
08.00 h: Inici del concurs de pesca infantil amb canya. Es donarà una capsa de cucs per a cada participant.
Lloc: Esplanada del Port.
16.30 h: Semifinals i final del concurs de Truc de sa Marina.
Lloc: Bar Restaurant Es Port.
20.00 h: VI edició del Concurs d’Arròs de Peix.
Els plats es podran entregar entre les 21.30 h i les 22.30 h. Quan el jurat tengui el veredicte final, s’entregaran els premis del Concurs d’Arròs de Peix juntament amb els del Concurs de Pesca i del Torneig de Truc. Per a una millor organització, es prega a tothom que vulgui disposar d’una taula que s’apunti a l’Ajuntament abans de dia 10 d’a gost. Igualment demanam la vostra c ol·laboració a l’hora de recollir els fems, les taules i les cadires en ha ver acabat el sopar. I tot seguit, festa amenitzada amb el Dj Raul González.
DIUMENGE, 13 D’AGOST
22.00 h: Cinema a la fresca amb la projecció del film Ice Age 5 Lloc: Esplanada del Port
DILLUNS, 14 D’AGOST
20.00 h: Missa i processó de les crestes.
Lloc: Parròquia de Sant Bartomeu.
20.45 h: Amb la posta de sol, inici de la sardinada popular amenitzada amb havaneres.
Lloc: Platja de sa Marina
fiestas-marina-puerto-de-valldemossa-sardinada
DIMARTS, 15 D’AGOST Día de la Mare de Déu d’Agost
9.00 h: Missa en honor a la Mare de Déu d’Agost.
Lloc: Capella de sa Marina.
17.00 h: Festa infantil per als infants amb carreres de joies i jocs aquàtics. En acabar, inici de la travessa d’enginys flotants des de la platja fins als escars. Animau-vos a construir l’enginy més veloç de Valldemossa!
DIJOUS, 17 D’AGOST.
19.30 h: Pujada amb bicicleta de sa Marina as Portalet.
Inscripcions i recollida de dorsals al bar de les 18.45 h a les 19.15 h.
20.30 h: Concert de piano a càrrec de Marco Mezquida.
Donatiu: 12 € cadira, 10 € graderia.
Lloc: Fundació Cultural Coll Bardolet.
DIVENDRES, 18 D’AGOST
19.30 h: El Parado de Valldemossa presenta Valldemossa Balla.
Preu de l’entrada: 5 €.
Lloc: Costa Nord

XXXVII EDICIÓ DEL FESTIVAL INTERNACIONAL CHOPIN
DATES: els diumenges 6 / 13 / 20 i 27
LLOC: CLAUSTRE DE LA CARTOIXA · HORA CONCERTS: 22h
Dia 6 LIEBRECHT VANBECKEVOORT, piano
Dia 13 MAXENCE PILCHEN. piano
Dia 20 EUGENE INDJIC, piano
Dia 27 ALBA VENTURA, piano

Festes de Sant Bartomeu
sant-bartomeu-valldemossa-fiestas
DISSABTE, 19 D’AGOST
18.00 h: Fireta solidària per la sobirania alimentària.
Venta de productes locals, música en directe, tallers i molt més.
Lloc: Plaça de Bartomeu Estaràs.
Organitza: Illes Solidàries amb el Sud.
Col·labora: Hortolans de Valldemossa
DIUMENGE, 20 D´AGOST
20.00 h: Missa i processó de les crestes.
Lloc: Parròquia de Sant Bartomeu.
DIMARTS, 22 D’AGOST
20.30 h: Concert Xè Aniversari de la Fundació Cultural Coll Bardolet.
Entrada gratuïta.
Lloc: Costa Nord
DIMECRES, 23 D’AGOST
20.00 h: Final Torneig de Pàdel de Sant Bartomeu.
DIJOUS, 24 D’AGOST Sant Bartomeu
18.00 h: Concurs de rebosteria.
Inscripcions al mateix lloc de les 17.30 h a les 18.00 h.
Loc: Plaça Pública.
20.00 h: Missa en honor de Sant Bartomeu, patró de Valldemossa.
Lloc: Parròquia de Sant Bartomeu.
22.00 h: Ballada popular.
Lloc: Plaça de Cartoixa
Organitza: Obra Cultural Balear de Valldemossa
DIVENDRES, 25 D’AGOST
19.00 h: Demostració de patinatge a càrrec del Club de Patinatge CDAV Son Rapinya.
Lloc: Pati del CEIP Nicolau Calafat.
00.00 h: Inici de la revetla jove de Sant Bartomeu amb els grups La Gran Orquesta Republicana, My Start i Islanders.
Lloc: Plaça de Cartoixa
DISSABTE, 26 D’AGOST
17.00 h: Espai d’aventura. Activitats de muntanya i d’aventura per a tots els nins. Tirolina, slacklin i molt més!
Lloc: Cor de Jesús
Organitza: Grup de muntanya Es Cairats.
21.30 h: Sopar d’acabament de les festes d’estiu. L’Ajuntament aportarà pa i trempó.
Gràcies a la Pastisseria Sa Cartoixa que un any més regala el pa i als hortolans que regalen el trampó i l’oli: Francisco Vidal “en Cassares”, Joan Fiol “Guarin”, Miquel Calafat “de Son Mas”, familia Català Rufino de Son Matge. En acabar el sopar es farà l’elecció i proclamació dels representants dels personatges a la Festa de Moros i Cristians i es donaran per acabades les Festes d’Estiu 2017.
Per tancar la nit, un poc de música per amenitzar la vetllada.
Lloc: Plaça de Cartoixa.
DIUMENGE, 27 D’AGOST
20.30 h: Concert de la Coral de l’Escola de Música de Valldemossa juntament amb la Coral de la Ciudad de Astorga Excelsior.
Lloc: Parròquia de Sant Bartomeu.

Fiestas de Valldemossa 2017. Contenido: Ajuntament de Valldemossa. Edición: OLI MOIX